Buitenplaats Akerendam

Nieuws

Update toekenningen vierde kwartaal 2023

Fonds Sluyterman van Loo heeft in het vierde kwartaal van 2023 in totaal 44 initiatieven medegefinancierd. De toekenningen zijn een mooie mix van grotere toekenningen en ‘snelloket’ aanvragen voor kleinere initiatieven. We hebben ons budget voor 2023 volledig besteed.

De laatste stroom aanvragen is mede binnengekomen door een andere inrichting van onze online spreekuren, waarin we met veel aanvragers in gesprek zijn gegaan over hun initiatieven en het door ontwikkelen en verduurzamen daarvan. Hieronder staat een overzicht van alle toekenningen. We hebben een initiatief uitgelicht in de categorie verbinding – ontmoetingen.

Toekenningen vierde kwartaal

Hieronder staat per categorie een overzicht van de verschillende initiatieven die van ons een financiële bijdrage hebben gekregen.

Toekenningen met doel Verbinding

Toekenningen met doel Creatieve ontwikkeling

Toekenningen in de Cariben

Toekenningen via het snelloket

 

Uitgelicht: “Organisatieversterking Stichting Vier het Leven” van Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven neemt ouderen mee uit naar culturele activiteiten. Vrijwilligers begeleiden de deelnemende ouderen van deur tot deur, inclusief vervoer. De ouderen hebben weer iets om naar uit te kijken en van na te genieten. Ze doen nieuwe contacten op, maken kennis met nieuwe werelden en hebben vaak waardevolle gesprekken voor, na en tijdens de activiteiten.

Diverse welzijns-, zorg- en culturele organisaties werken samen met Stichting Vier het Leven als een belangrijke partner, die zowel ouderen weet te bereiken als over vrijwilligers beschikt. De stichting is zowel lokaal fysiek als landelijke online actief.

De stichting heeft een adviestraject gevolgd en heeft nu een helder plan om de organisatie in de komende jaren te versterken en verduurzamen. Dit plan bestaat uit drie onderdelen namelijk, versterken en ontwikkelen van structurele financiering, professionaliseren en optimaliseren van de organisatie en voortgang van de bestaande activiteiten.

Project in cijfers

· Een groei van 30.000 deelnames en 1.800 vrijwilligers naar 38.000 deelnames en 2.000 vrijwilligers

· De looptijd is 1-1-2024 t/m 31-12-2026

· Fonds Sluyterman van Loo heeft een toekenning gedaan van € 80.000

 

Zoeken:

Zoek