Buitenplaats Akerendam

Nieuws

Update toekenningen tweede kwartaal 2023

Fonds Sluyterman van Loo heeft in het tweede kwartaal van 2023 in totaal 41 initiatieven medegefinancierd. Ook in het tweede kwartaal van dit jaar is ons ‘snelloket’ goed gevonden door organisaties met 22 toekenningen. 

We konden in dit kwartaal weer bijdragen aan bijzondere initiatieven. Waaronder een mooi verhalenproject op Curacao, gesteund via de Samenwerkende Fondsen Cariben. Onderaan dit nieuwsbericht staat een overzicht van alle toekenningen. En we hebben een initiatief met een actueel thema uitgelicht, in de categorie creatieve ontwikkeling.

Uitgelicht: “Double Fake” van Stichting Mediaprojecten

Stichting MediaProjecten wil met project Double Fake ouderen leren over fake news en deepfake-praktijken. In een serie van zes bijeenkomsten leren ouderen nepnieuws en -filmpjes te herkennen. Naast herkennen, gaan ze ook zelf aan de slag met het maken van “nepnieuws”. Ze maken een fake foto en nieuwsbericht, en maken in kleine groepjes nepfilmpjes. Het project wordt afgerond met een feestelijke presentatie van deze nepfilmpjes.  

Project in cijfers

  • Drie series van 6 bijeenkomsten op drie locaties van de bibliotheek in Hoorn
  • Dit project bereikt naar verwachting 100 ouderen
  • De looptijd is 2-9-2023 t/m 30-11-2023
  • Fonds Sluyterman van Loo heeft een toekenning gedaan van € 8.000

Toekenningen tweede kwartaal

Hieronder staat per categorie een overzicht van de verschillende initiatieven die van ons een financiële bijdrage hebben gekregen.

 

Zoeken:

Zoek