Nieuws

Update toekenningen eerste kwartaal 2024

Fonds Sluyterman van Loo heeft in het eerste kwartaal van 2024 in totaal 45 initiatieven medegefinancierd. De toekenningen zijn een mooie mix van grotere toekenningen en ‘snelloket’ aanvragen voor kleinere initiatieven.

We zijn sinds vorig jaar in ons online spreekuur meer met aanvragers in gesprek gegaan over hun initiatieven en het doorontwikkelen en verduurzamen daarvan. Dat zien we terug in de aanvragen die we ontvangen.

 

Toekenningen

Hieronder ziet u welke toekenningen er in de eerste drie maanden van het jaar zijn gedaan. En u leest over een bijzonder initiatief dat we hebben uitgelicht.

 

Uitgelicht: ‘Het Leven Lang Liefhebben’ van Stichting Hertog Zout

Het Leven Lang Liefhebben is een vervolg op ‘Lust, Liefde, Leeftijd’: een voorstelling gespeeld door ouderen zelf op basis van hun eigen ervaringen rondom het thema liefde, intimiteit en seksualiteit op latere leeftijd. Met dit project wil de stichting stigma’s en taboes rondom ouderdom en intimiteit doorbreken. De makers willen de onderwerpen liefde, intimiteit en seksualiteit op latere leeftijd bespreekbaar maken.

De makers ontwikkelen in co-creatie met ouderen een theatrale performance (interactief) die zij 30 keer zullen spelen in woonzorgcomplexen. Gekoppeld aan deze voorstelling is een nagesprek met het publiek. Ouderen, die hiervoor getraind zijn via de UP methode, leiden deze gesprekken.

Project in cijfers

  • 11 ouderen in de voorstelling en als gesprekleider en een publieksbereik 2.400 ouderen, naasten en zorgmedewerkers.
  • De looptijd is 15-5-2024 t/m 15-5-2026
  • Fonds Sluyterman van Loo heeft, mede namens Stichting RCOAK, een toekenning gedaan van 50.000 euro

Ook een aanvraag bij ons doen?

Wij geloven dat actieve kunstbeoefening het levensplezier van ouderen stimuleert. Daarom betaalt Fonds Sluyterman van Loo mee aan initiatieven voor ouderen die kunst beoefenen. Denk aan samen muziek, theater, dans, schilderen of tekenen. Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

Zoeken:

Zoek