Nieuws

Update toekenningen derde kwartaal 2023

Fonds Sluyterman van Loo heeft in het derde kwartaal van 2023 in totaal 34 initiatieven medegefinancierd. Er zijn relatief meer hogere toekenningen gedaan met als doel Verbinding of Creatieve ontwikkeling.

Ook in dit kwartaal kunnen we bijdragen aan zeer uiteenlopende initiatieven verspreid over heel Nederland. Hieronder staat een overzicht van alle toekenningen. We hebben een bijzonder initiatief uitgelicht.

 

Uitgelicht: “Morgen gaat het beter” van Stichting Museum aan het Vrijthof

Stichting Museum aan het Vrijthof organiseert de expositie ‘Morgen gaat het beter’. In de expositie worden drieluiken van 100 geportretteerde honderdjarigen getoond. De portretten zijn vastgelegd na een dag met gesprekken rond vier levensvragen: ‘Wanneer was u het gelukkigst?’, ‘Wat heeft het leven u geleerd?’, ‘Heeft u angst gekend in uw leven?’ en ‘Welke dromen heeft u?’. Rondom de expositie is ook een programma georganiseerd, onder andere een reistentoonstelling en een intergenerationeel project op verschillende scholen. Ook hier staan deze vier vragen centraal. 

 

Project in cijfers

  • Een reistentoonstelling die 10 plekken bezoekt, en 23 klassen van 9 scholen die meedoen aan het schoolproject. 
  • Dit project bereikt naar verwachting 130 ouderen tijdens de reistentoonstelling en 575 ouderen via de scholen. 
  • De looptijd is 23-9-2023 t/m 29-02-2024
  • Fonds Sluyterman van Loo heeft een toekenning gedaan van € 10.000.

 

Toekenningen derde kwartaal

Hieronder staat per categorie een overzicht van de verschillende initiatieven die van ons een financiële bijdrage hebben gekregen.

Toekenningen met doel Verbinding

Toekenningen met doel Creatieve ontwikkeling

Toekenningen via snelloket

 

Zoeken:

Zoeken