Nieuws

Update toekenningen eerste kwartaal 2023

Fonds Sluyterman van Loo heeft in het eerste kwartaal van 2023 in totaal 45 initiatieven mede gefinancierd. Hieronder viel ook een grote toekenning aan een oudereninitiatief op Aruba. We zien dat organisaties ons ‘snelloket’ goed hebben gevonden, want in het eerste kwartaal zijn er maar liefst 29 aanvragen via dit loket toegekend.

We blikken met trots terug op dit kwartaal, waarin weer mooie initiatieven van de grond zijn gekomen. Hieronder staat een overzicht van alle toekenningen. En we hebben een bijzonder initiatief uitgelicht, in de categorie dialogen.

Uitgelicht: “Verbinding – Dialogen – Utrecht” van Utrecht in Dialoog

Dit project richt zich op zelfstandig wonende ouderen in Utrecht die eenzaam zijn of dreigen te vereenzamen. Het project heeft als doel om deze ouderen te verbinden, verrijken en versterken door middel van kunst en dialoog.

De stichting gebruikt de methodiek van de waarderende dialoog om ontmoetingen en verbindingen te stimuleren. Daarnaast kent dit project een creatief en kunstzinnig aspect. De ouderen worden gevraagd om hun gevoelens en ervaringen te verbeelden, door te tekenen.

Project in cijfers

  • Het project bestaat uit vier pilotdialogen, twee trainingen voor dialoogbegeleiders en zes reeksen van vijf kunstzinnige dialogen.
  • Dit project bereikt naar verwachting 550 ouderen.
  • Het project heeft een looptijd van april 2023 tot maart 2025.
  • Fonds Sluyterman van Loo heeft een toekenning gedaan van € 20.000.

Meer informatie? Bekijk de website van Utrecht in Dialoog.

Toekenningen eerste kwartaal 2023

Hieronder staat een overzicht van de verschillende initiatieven die van ons een financiële bijdrage hebben gekregen.

Zoeken:

Zoek