facebook facebook
abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Gesubsidieerde projecten

820 resultaten

Football Memories

Stichting Football Memories Nederland

2021 - juni

Ontmoeting

€ 4800

Noord-Brabant

20210087

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar in het stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van hun favoriete club. Elke sessie duurt 90 minuten met een kwartier theepauze. Net zo lang als een voetbalwedstrijd. Football Memories richt zich primair op ouderen die de aansluiting met de samenleving dreigen te verliezen.


Delen


Verhalenscherm Allemaal Haarlemmers

Museum Haarlem

2021 - juni

Cultuur

€ 6900

Noord-Holland

20210072

Senioren uit Haarlem en omgeving worden in kleine groepjes uitgenodigd om het museum te bezoeken. Zij krijgen een rondleiding, drinken daarna een kopje koffie en praten onder leiding van een van de vrijwilligers na over thema’s uit de tentoonstelling. De bijzondere verhalen – dit kunnen ook kleine verhalen zijn – worden opgenomen in het verhalenscherm die op de tentoonstelling Allemaal Haarlemmers te zien is.


Delen


Opstart seniorenprogramma Dit is Helmond

Stichting verenigde bonden overleg Helmond (VBOH)

2021 - mei

Recreatie

€ 5000

 

20210063

Het project Helmond wordt breed gedragen door zorg- en welzijnsinstanties, Jivv+, culturele instellingen en omroep Dit is Helmond. In een pilot van een half jaar wordt een lokaal televisieprogramma opgezet wat zich richt op ouderen. Per week worden er twee programma’s gemaakt van elk een half uur: 15 minuten beweegprogramma en 15 minuten aandacht voor thema’s als cultuur, vermaak en een activiteitenkalender. De twee programma’s worden elke dag uitgezonden (herhaald).


Delen


Pleinbioscoop presenteert bij u (te)huis

Stichting Pleinbioscoop Rotterdam

2021 - maart

Intergenerationeel

€ 4000

Zuid-Holland

20210060

Het Museumpark Rotterdam verandert van 11 t/m 29 augustus in de grootste openluchtbioscoop van Europa.
Een van de projecten is Pleinbioscoop Presenteert bij u (te)huis. In samenwerking met Humanitas worden voor de niet mobiele ouderen klassieke en familiefilms getoond in twee verzorgingstehuizen. Het betreft familievoorstellingen, een mooie gelegenheid voor de ouderen om hun familie en kennissen uit te nodigen.


Delen


Oratorium Alzheimer

Het Productiehuis Limburg

2021 - april

Meervoudige doelstelling

€ 7500

Limburg

20210048

De muziekdramatische productie Alzheimer heeft de vorm van een oratorium, met aria’s, koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten. Het oratorium kent twee verhaallijnen: die van de ziekte (patiënt) en die van de wetenschap (onderzoeker). De verhaallijnen worden becommentarieerd door patiënten en/of hun partners (mantelzorgers). De zeven uitvoeringen vinden plaats in september en worden afgesloten op Wereld Alzheimer Dag.


Delen


Viva la Vida

Stichting Dias Latinos

2021 - maart

Intergenerationeel

€ 1500

Utrecht

20210038

Viva la Vida Fiësta is onderdeel van het jaarlijkse Dias Latinos festival in Amersfoort en richt zich op ouderen die niet in staat zijn om het festival te bezoeken. Het betreft een op maat gemaakt feest – workshops, muziekoptredens, dansen, hapjes, drankjes – in Hart van Vathorst: een zorg- en buurtinstelling waar ouderen met een niet aangeboren hersenafwijking, dementie of een verstandelijke wonen. Ouderen verblijvend in het Pieters en Bloklands Gasthuis in Vathorst en zelfstandig wonende ouderen uit de wijk worden ook uitgenodigd. Bij de voorbereidingen van het feest en begeleiding van de ouderen assisteren 30 studenten maatschappelijke zorg van een MBO.


Delen


Generatiehuis Akademy

Het Generatiehuis

2021 - maart

Meervoudige doelstelling

€ 10000

Friesland

20210025

Het Generatiehuis organiseert interactieve collegereeksen voor ouderen op het gebied van kunst en cultuur. Er worden tien onderwerpen gekozen waarbij elk onderwerp in vier colleges op interactieve wijze wordt behandeld in Theater Bres in Leeuwarden. Jonge professionals en studenten die gespecialiseerd zijn in een bepaald onderwerp geven de colleges. Elke reeks wordt onder leiding van bijv. een kunstenaar of theatermaker met een creatieve praktijkles afgesloten.


Delen


Tijd voor een bakkie – verborgen mantelzorgers

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP)

2021 - januari

Meervoudige doelstelling

€ 1000

 

20200418

Veertig vrijwilligers van SWOP gaan als fietskoerier langs alle 400 bij SWOP geregistreerde mantelzorgers en brengen hun als waardering een plantje. Vervolgens vragen ze deze mantelzorgers of zij ieder vier lotgenoten-mantelzorg-groet-kaarten kunnen sturen naar bij hen bekende, maar nog niet geregistreerde mantelzorgers. Het is een startpunt voor SWOP om een nog grotere groep van mantelzorgers te betrekken bij haar uitvoeringsbeleid. En SWOP kan op deze persoonlijke wijze structureel in contact blijven met mantelzorgers en passend ondersteuningsaanbod geven.


Delen


Zeeuws Weerzien

Stichting Zeeuws Weerzien

2021 - januari

Meervoudige doelstelling

€ 5000

Zeeland

20200390

Zeeuws Weerzien (sinds 2018) is een gratis krant vol herinneringen aan het Zeeland van de vorige eeuw: van oude krantenartikelen tot columns van hedendaagse schrijvers. Om zelf te lezen, maar vooral als aansporing om samen met anderen herinneringen te delen. De huidige aanvraag richt zich op de uitgave van vier nieuwe edities in 2021, met extra aandacht voor het delen van de herinneringen en het actief betrekken van lezers via digitale kanalen zoals de website en de chatbox.


Delen


Cyber Beppe

KEaRN

2021 - februari

Deskundigheidsbevordering

€ 12500

Friesland

20200387

Cyber Beppe is een initiatief waarbij zelfstandig wonende ouderen in Friese dorpen middels een groot (meegenomen) televisiescherm met daaraan gekoppeld een laptop met goed beeld een gesprek kunnen voeren met familieleden en vrienden: beeldbellen met een beveiligde inbelverbinding zonder moeilijke inlogcodes. Het initiatief ontstond in 2020 tijdens de eerste lockdown. Er was sprake van veel eenzaamheid in twee Friese gemeenten. De huidige aanvraag richt zich op opschaling van het project in 2021 en 2022.


Delen


820 resultatenDelen