facebook facebook
abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Fonds Sluyterman van Loo


Lang Leve Kunst loont!

De partners van Lang Leve Kunst (2013 – 2016) hebben met elkaar vier jaar hard gewerkt om ouderen en cultuurparticipatie onder de aandacht te brengen. En met succes: het onderwerp staat op de kaart en verdwijnt er ook niet meer van. Allen  blijven actief op dit terrein. Lang Leve Kunst loont! – bekijk de resultaten.

› Download PDF


Filmserie Krasse Kunst

Van kunst word je blij, daar gaat het! Het levende bewijs is er. Kijk naar al die ouderen die kunst beoefenen. En naar hun reacties. Die zijn zo overtuigend, dat niets in de weg zou mogen staan om met ouderen & kunstbeoefening aan de slag te gaan. De vierdelige serie Krasse Kunst laat zien wat kunstbeoefening door ouderen oplevert. En ook waar de zwakke plekken zitten. Elke film duurt circa 6 minuten.

De films zijn vrij te gebruiken en staan op You Tube Krasse Kunst.


omslag brochureOuderen en kunstparticipatie: een gouden kans

Deze brochure belicht de meerwaarde die kunst kan hebben in het leven van ouderen en geeft een handreiking om de culturele kansen voor ouderen te vergroten.

› Download PDF


EvaluatieVitaliteit ontmoet kwetsbaarheid

Zevenendertig projecten namen deel aan het themaprogramma Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid (2012 – 2015). Tijdens de Parade Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid op 25 maart 2015 kwamen alle resultaten en tips samen.

› Download PDF – Brochure evaluatie en tips
› Download PDF – Programmakrant


Kracht van ouderen

In het kader van het themaprogramma ‘Kracht van ouderen’ zijn tussen 2007 en 2009 een twintigtal projecten uitgevoerd. ‘Kracht van ouderen’ geeft een overzicht van deze projecten en de resultaten.

› Download PDF


Ouderen en levenskunst

Het themaprogramma ‘Ouderen en Levenskunst’ liep van 2004 tot 2007.
De uitkomsten van alle deelnemende projecten staan beschreven in de publicatie ‘Ouderen en Levenskunst’, niet meer leverbaar.

 


2aX CAHIER 2015 OMSLAG_200x200PX_ACHTERGROND WITCahier 2015

Kunstenaar Aram Tanis maakte voor dit cahier vijf fotocollages, waarin hij clichés over ouderen in beeld brengt. De bijpassende columns werden geschreven door journalist Arjen van Veelen.

› Download PDF


Cahier 2014

Auteur Jannie Regnerus schreef een serie ontroerende korte verhalen bij een aantal kunstwerken van de Zweedse kunstenaar Malin Persson.

› Download PDF


Cahier 2013

Op onze uitnodiging schreef Sanneke van Hassel voor dit cahier drie korte verhalen rondom het thema ouderen. De illustraties zijn van de hand van Annet Schaap.

› Download PDF

Delen