facebook facebook
abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Akerendam

Onze stichting is in 1916 ontstaan op de buitenplaats Akerendam in Beverwijk en daar is ons kantoor nog steeds gevestigd. De instandhouding van Akerendam is één van onze statutaire doelstellingen. Het huis, dat uit 1639 dateert, en het park zijn beschermde rijksmonumenten. Wij doen er alles aan om dit fraaie geheel in uitstekende staat te houden en het te behoeden voor bedreigingen van ‘buitenaf’.

Elders op onze website vindt u uitgebreide informatie over huis en park.

In 2011 organiseerden Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Muziek in Huis en het Kennemer Theater een kamermuziekfestival op Akerendam. Het publiek werd op zondag 24 juli getracteerd op concerten van Angela Stevenson (cello) en Vaughan Schlepp (piano), Duo Bilitis, Opus 35, Duo Verso, Ensemble Floreal (strijkkwartet) met Esther Kuiper (mezzosopraan). Het was een bijzondere middag met concerten, lezingen en andere muzikale verrassingen in de salons, de orangerie en de theekoepel.

Verder werden in 2011 de voorbereidingen getroffen voor de expositie Vijf Eeuwen Bloemperken, een unieke tentoonstelling in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaats 2012 (www.buitenplaatsen2012.nl)., die plaatsvindt van 26 mei t/m 16 september 2012.

Delen