Zomerfestijn Velsen

Initiatief

Zomerfestijn Velsen

Organisatie: Bibliotheek Velsen, KunstForm Velsen en de Volksuniversiteit Velsen

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 1.300

Plaats: Velsen

Deelnemende ouderen: 39

Zomerfestijn

In juli organiseerde Bibliotheek Velsen samen met KunstForm Velsen en de Volksuniversiteit Velsen vijf keer ‘Zomerfestijn Velzen 2023’. Elke maandagmiddag is er een programma met drie verschillende workshops, die aansluiten bij een landenthema dat die middag centraal staat. Een vast onderdeel is de literaire leestafel met boeken rond het thema en een taalspel.

Exotische bestemmingen

De themalanden waren allemaal exotische bestemmingen: Japan, Hawaii, Brazilië, India en Australië. De organisatie heeft tijdens het project het een en ander aangepast, zoals langere workshops om de technieken meer te kunnen oefenen. Het taalonderdeel werd een ontdekkingsreis naar gebruiken rondom begroeten en ontmoeten. Bij het bespreken van literatuur kwamen er schrijvers en boeken aan bod die heel bijzonder waren.

De stichting is heel tevreden. De reacties die ze kregen, waren net als vorig jaar, overweldigend. Een van de deelnemers gaf aan dat ze door de activiteiten van het Zomerfestijn meer zelfvertrouwen heeft gekregen en meer durf. Alle deelnemers kijken naar de workshops en de gezelligheid uit. Het is gelukt om deelnemers te bereiken buiten de vaste doelgroep van de bibliotheek. Ook is het gelukt mannen te laten deelnemen. Er hebben uiteindelijk meer personen dan verwacht meegedaan.

Zomerfestijn Velsen.    Handwerk Zomerfestijn Velsen

Vervolg

Er is een mooie samenwerking ontstaan rondom dit zomerprogramma. De deelnemers willen volgend jaar weer en de bibliotheek heeft al leuke nieuwe plannen bedacht.

Volgend jaar ook een zomerprogramma organiseren?

Dan kunt u nu al met ons in gesprek! Wij geloven dat actieve cultuur en verbinding het levensplezier van ouderen stimuleren. Daarom steunt Fonds Sluyterman van Loo initiatieven voor ouderen.  Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "

Zoeken:

Zoek