Initiatief

Werken aan Veerkracht met Verhalentafels

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 7.000
Bijdrage Pape Fonds: € 3.000
Stichting: Stichting Platform Levensverhalen
Plaats: landelijk
Aantal deelnemers: ongeveer 100

“Ouderen hebben levenservaring, daarin zit hun kracht. Ervaring delen via het eigen verhaal levert veel op:
plezier, gehoord worden, zingeving. Vertellen voor levenslust!”

Opstarten van nieuwe verhalengroepen
Stichting Platform Levensverhalen wil met dit initiatief begeleiders voor verhalengroepen voor ouderen opleiden en hen via intervisie begeleiden bij het opzetten van hun eigen verhalengroep.

Ervaring
Uiteindelijk hebben acht deelnemers aan de cursus in totaal negen verhalengroepen opgezet. Zij zijn hierbij begeleid door de stichting via workshops, een-op-een contact en een terugkomdag voor alle cursisten.
De stichting heeft met dit initiatief stevig ingezet op het verkrijgen van meer geschoolde begeleiders van verhalengroepen. Ze hebben hiervoor onder andere samengewerkt met de Vertelacademie.
Het initiatief had een dynamisch karakter. De manier van intervisie en coaching is gaandeweg aangepast om beter aan de sluiten bij de deelnemers.

Vervolg
De stichting is verder geprofessionaliseerd gedurende dit initiatief en heeft waardevolle nieuwe samenwerkingen opgezet om nog meer mensen op te leiden
om verhalengroepen voor ouderen te starten. Van de acht deelnemers uit 2022 gaan zes deelnemers ook in 2023 door met een verhalengroep.

 

 

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "

Zoeken:

Zoek