Ouderen aan tafel

Initiatief

Theatrale wandeling rondom herdenking Vergissingsbombardement

Stichting Kapsalon

Bijdrage FSvL: € 2.700

Bereik: 25 unieke deelnemers

 

Voor aanvang van de herdenking van het vergissingsbombardement op 16 april in Haarlem, organiseert Stichting Kapsalon een theatrale wandeling voor buurtbewoners. De ouderen delen hun verhalen met de kinderen en de kunstenaars. De kunstenaars gieten de verhalen in een theatrale vorm. Ouderen zijn in alle stappen van dit proces betrokken. Dit project is een opmaat voor een grotere theatrale wandeling in 2025.

Theatrale vormen

Het initiatief is goed geslaagd. Er waren meerdere vertel- en creatieve activiteiten (rap, gedichten) die dienden als input voor de theatrale wandeling. Bij deze wandeling waren in totaal 70 deelnemers, waaronder op 1 na alle betrokken ouderen.

De stichting is trots op het aantal ouderen en kinderen dat heeft deelgenomen. Ze zien wat het doorgeven van dit verhaal betekent voor de ouderen. Een van de ouderen is erg ziek geweest, maar leefde op tijdens de rapworkshops. Wat ook raakte is de geschiedenis tussen de ouderen. Sommigen kennen elkaar al 40 jaar. Daarmee is het delen van deze verhalen ook urgent gezien de leeftijd van de betrokkenen. ‘De verhalen moeten bewaard blijven, het is dit jaar of het is te laat’.

Ouderen en jongeren in gesprek

Fluisterhuizen

Theatermaker Liesbeth Rood gebruikt alle verhalen volgend jaar voor de 80- jarige herdenking met verhalen uit heel Haarlem in haar project ‘Fluisterhuizen’. Fluisterende Huizen is een intergenerationeel community art project met een theatrale wandeling in en om de Stadsschouwburg Haarlem.

Ook een initiatief beginnen?

Dan kunt u nu al met ons in gesprek! Wij geloven dat actieve cultuur en verbinding het levensplezier van ouderen stimuleren. Daarom steunt Fonds Sluyterman van Loo initiatieven voor ouderen.  Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "

Zoeken:

Zoeken