Initiatief

Stadsreporters in Amsterdam Nieuw-West

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 6.000
Periode: 2 jaar en 4 maanden
Plaats: Amsterdam
Aantal deelnemers: 25 ouderen namen actief deel, in totaal een bereik van 203.726 kijkers

Stadsredactie van ouderen in Amsterdam Nieuw-West
Stadsreporters heeft een stadsredactie van 25 ouderen in Amsterdam Nieuw-West opgezet. Zij maakten vijf themafilms en vijf compilatiefilms. Daarnaast waren er vijf interactieve filmbijeenkomsten en vond er op twee locaties een fototentoonstelling plaats. Doel van de organisatie was ouderen een nieuw netwerk bieden door intensieve samenwerkingen. Daarnaast wil de organisatie ouderen met Stadsreporters actief houden binnen de wijk. En natuurlijk een fijne dagbesteding geven om kijkers te bereiken en hun van informatie te voorzien!

Ervaring
Er zijn meer films gemaakt dan de organisatie vooraf verwachtte. Ook was het bereik boven verwachting groot. Van de 25 ouderen die meededen, heeft meer dan de helft een niet-westerse migratieachtergrond. De deelnemers waren enthousiast over de stadsreporters Nieuw-West. Er is een nieuw netwerk ontstaan en deelnemers legden nieuwe verbindingen. Willie (75) zegt hierover: ‘Toen ik stopte met werken op mijn 65ste, kreeg ik een gevoel van, maakt het nog wel uit of ik er wel of niet ben? Misschien voor mijn kleinkinderen, maar verder lijkt niemand te wachten op mijn mening of aanwezigheid. Door dit project word ik weer gewaardeerd en kan ik wat ik in huis heb inzetten voor anderen.’

Bekijk de films van Stadsreporters Nieuw-West.

Vervolg
Het initiatief krijgt volgend jaar een vervolg. Stadsparels gaat door in Amsterdam Nieuw-West en gaat ook starten in een nieuwe wijk,  Amsterdam Zuidoost.

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "

Zoeken:

Search