Deelnemers project Gouden mannen

Initiatief

Gouden mannen

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 25.000

Stichting Gouden Mannen 

Aantal deelnemers: 91 ouderen

 

Gouden Mannen is een programma dat zich richt op moeilijk bereikbare, oudere mannen met psychische en/of maatschappelijke problemen (veelal met een migratie-achtergrond) die sociaal geïsoleerd zijn geraakt. In het programma vinden de deelnemers een veilige omgeving waarin ze op verhalen kunnen komen, de regie over hun eigen leven terugvinden en weer uitdagingen kunnen aangaan. 

Maatschappelijke aansluiting

De interventie richt zich op groepen van 10 tot 15 deelnemers, die gedurende een langere periode een programma doorlopen waarin de diverse onderdelen goed op elkaar aansluiten binnen het grote geheel. Met dit programma, maar ook door deelname aan culturele initiatieven en burengroepen, wil Gouden Mannen maatschappelijke aansluiting van haar deelnemers zoveel mogelijk actief bevorderen.

Verschillende programma’s

Met de bijdrage vanuit Fonds Sluyterman van Loo werd het programma in de stadsdelen Amsterdam-Noord, Nieuw-West, Oost en Zuid succesvol uitgevoerd. In Oost is daarnaast een NT1 pilot opgestart voor mannen met Nederlands als eerste taal in samenwerking met Dynamo Amsterdam. In Utrecht wordt het programma geïmplementeerd door Steunpunt Zelfregie & Herstel. 

De stichting zet zich dan ook in om deze succesvolle aanpak verder te borgen binnen sociaal-maatschappelijke en welzijnsorganisatie, GGZ en organisaties zoals Cliëntenbelang Amsterdam. 

Ook een initiatief beginnen?

Dan kunt u nu al met ons in gesprek! Wij geloven dat actieve cultuur en verbinding het levensplezier van ouderen stimuleren. Daarom steunt Fonds Sluyterman van Loo initiatieven voor ouderen.  Wilt u een financiële bijdrage voor uw project aanvragen bij ons ouderenfonds? Lees hier meer.

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "

Zoeken:

Zoek