Initiatief

Een ochtend voor 75-plussers op sportcomplex Geinoord

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 6.240
Stichting: Geinoord Maatschappelijk
Plaats: Nieuwegein
Aantal deelnemers: 50 per bijeenkomst – 52 bijeenkomsten

Sociaal contact
Stichting Geinoord Maatschappelijk organiseert elke dinsdagochtend een ochtend voor 75-plussers. Deze ochtend vindt plaats bij sportcomplex Geinoord. Dit project is in 2020 gestart door SV Geinoord met financiering van ZonMW en heeft Stichting Geinoord Maatschappelijk in iets gewijzigde vorm voortgezet. De doelgroep is strikt 75+ en sociaal contact is het belangrijkst. Voor de beweegoefeningen is er hulp van stagiairs van het ROC Midden Nederland. Cliënten van Reinaerde verzorgen de lunch. Voor hen is het een fijne dagbesteding. Vervoer wordt geregeld door de meer vitale ouderen die bij de club aan wandelvoetbal doen.

Ervaring
De deelnemers zijn dankbaar en tevreden; deze 75-plussers uit Nieuwegein kijken elke week uit naar de dinsdag. In de bijeenkomst genieten ze van elkaar ontmoeten, van de spellen, de workshops, van de beweegoefeningen en van de lunch. De frequentie van hun bezoek is hoog. Eenmaal deelnemer, dan blijven ze komen. Het gemiddeld aantal deelnemers overtreft dan ook de verwachting.

Vervolg
De stichting heeft met succes subsidie aangevraagd bij de gemeente Nieuwegein. Met die middelen kan ze het initiatief de komende jaren voortzetten en ook vanaf september 2023 een grotere accommodatie huren om meer ouderen te ontvangen. De stichting hoopt dat andere sportclubs het initiatief ook gaan organiseren. Ze hebben immers allemaal een accommodatie die delen van de week niet gebruikt wordt. De stichting is daarom begonnen met presentaties om andere sportclubs te enthousiasmeren.

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "

Zoeken:

Zoek