Initiatief

Een creatieve knuffel voor jou

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 6.000
Stichting: Stichting Smaak
Plaats: Amersfoort
Aantal deelnemers: 58 ouderen en jongeren

Een gezamenlijk kunstwerk
Stichting Smaak heeft in 2020 en 2021 het project ‘Een creatieve knuffel voor jou’ uitgevoerd. Een groep jongeren werd gekoppeld aan ouderen en stelden hun de vraag wat ze tijdens de Coronacrisis thuis doen, zien, voelen en meemaken. Deze ervaringen verwerkten de jongeren en ouderen in een gezamenlijk kunstwerk. De kunstwerken waren in tien verzorgingstehuizen te zien en kregen een plek in de lokaal gemaakte Kunstkrant.

Ervaring
Bijna zestig ouderen en jongeren hebben in zes bijeenkomsten aan het project deelgenomen. Het maken van een kunstwerk bleek een geschikte manier om persoonlijke ervaringen en emoties te uiten en verbinding te maken met de ander. De werken waren heel persoonlijk en tegelijk konden ze die ook delen met een ander. De deelnemers vonden het prettig om hun Corona-ervaringen te vertellen en dit vervolgens te vertalen naar een kunstwerk. Ze waren vaak verrast door het gezamenlijke resultaat! Het presenteren van de persoonlijke werken aan de buitenwereld door de kunstkrant en de exposities versterkte de impact.

Vervolg
De stichting is inmiddels benaderd door middelbare scholen, het beroepsonderwijs en verpleeghuizen uit de regio. Het project krijgt daarom een vervolg in 2023, zodat ze meer mensen in Amersfoort kan bereiken én gaat uitbreiden naar Utrecht, Nieuwgein en Baarn.

" ARTISTIEKE ONTWIKKELING IS OP ELKE LEEFTIJD ZINVOL "

Zoeken:

Zoek