Bloemen in de zomer

Nieuws

Dit zijn de zomerscholen 2023

Ook dit jaar vinden er weer verschillende zomerscholen voor ouderen plaats waar Fonds Sluyterman van Loo een bijdrage aan doet. Tijdens de zomerscholen komen ouderen samen, om deel te nemen aan een gezamenlijk project. Dit kan eenmalig zijn, maar ook terugkerend. De projecten vinden plaats in de zomermaanden. Ze hebben als doel verbinding, ontmoeting of creatieve ontwikkeling. Hieronder ziet u een overzicht van de zomerscholen voor 2023.

Zomerschool voor Senioren Delft 2023

25 juli t/m 18 augustus 

Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen SSBO Delft

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 2900

Bereik: 142 unieke ouderen

 

De Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen organiseert voor de veertiende keer een zomerschool voor Delftse senioren. Het programma bestaat uit acht verschillende activiteiten, waaronder een lezing, workshops, een bezoek aan een botanische tuin, een museum en een bierbrouwerij. Ouderen doen gemiddeld mee aan twee tot drie activiteiten. De stichting biedt met de zomerschool een gevarieerd programma van activiteiten op creatief, educatief en recreatief gebied aan.                                                                                                             

                                               

Zomerschool 2023 Capelle aan den IJssel

18 juli t/m 4 augustus

Onafhankelijke Seniorenvereniging Capelle aan den IJssel

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 2500

Bereik: 60 unieke ouderen  

 

Onafhankelijke Seniorenvereniging Capelle aan den IJssel organiseert een programma van drie weken voor ouderen. Het programma bestaat uit creatieve cursussen, zoals het beschilderen van stenen en bloemschikken. Verder worden er vanuit de zomerschool uitjes georganiseerd naar bijvoorbeeld een museum, de Maeslantkering en Westland Pluktuin. In totaal zijn er twaalf activiteiten. 

 

Zomerpodium Maarsbergen 2023

Juli, augustus, september

Stichting Mee-r-doen

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 1500

Bereik: 70 unieke ouderen

 

Stichting Mee-r-doen organiseert een klein festival voor ouderen, dat bestaat uit zes theater- en muziekoptredens in de dorpskerk. Na de voorstelling krijgen de ouderen aansluitend een gezamenlijke maaltijd. Iedereen mag blijven om na te praten en vooral na te genieten. De zomerschool wordt over drie maanden verspreid. 

 

Zin in de zomer 2023!

Stichting Binnenstadscentrum

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 2890

Bereik: 60 ouderen

 

In ontmoetingscentrum De Sociëteit in Alkmaar wordt in de zomer een kunst activiteitenprogramma door- en voor oudere bewoners georganiseerd. Het programma bestaat uit verschillende workshops, zoals collage’s maken, kunst kijken, schrijven, fotografie en tekenen/schilderen. Elke workshop sluit af met presentaties die de deelnemers aan elkaar geven. Daarnaast is er een gezamenlijke lunch. Samen eten verbindt en biedt de deelnemers de mogelijkheid om na te praten en ervaringen te delen. Aan het einde van de zomerperiode wordt er met alle deelnemers een reünie georganiseerd.                                                                                                                                                                    

 

Zomerfestijn Velsen 2023

De hele maand juli

Bibliotheek Velsen

Bijdrage Fonds Sluyterman van Loo: € 1500

Bereik: 50 unieke ouderen

 

Bibliotheek Velsen organiseert samen met KunstForm Velsen en de Volksuniversiteit Velsen vijf keer een zomerfestival. Dit zijn gezellige middagen in de Bibliotheek of in KunstForm. Tijdens het festival staat elke keer weer een ander land centraal, bijvoorbeeld Japan of Mexico. Er worden drie verschillende workshops gegeven die aansluiten bij het land dat centraal staat. Het programma wordt gevuld met creatieve workshops: beeldend, zang/muziek en dans/beweging. Een vast onderdeel is ook de literaire leestafel met boeken over het land dat centraal staat en een taalspel. In de pauze is er gelegenheid om gezellig na te praten met een drankje en een hapje.                         

Zoeken:

Zoeken