Nieuws

Dialogen met ouderen

Fonds Sluyterman van Loo heeft twee pijlers in het toekenningsbeleid om het levensplezier van ouderen te stimuleren: kunstbeoefening/creatieve ontwikkeling en verbinding. Binnen de pijler verbinding zet het ouderenfonds de komende jaren extra in op dialogen met ouderen. Fonds Sluyterman van Loo betaalt mee aan initiatieven die gesprekken met ouderen willen organiseren. Bij voorkeur vinden de gesprekken in een groep plaats en levert het initiatief ouderen nieuwe contacten op.

LevensLuister en Fonds Sluyterman van Loo
Luisteren, we doen het allemaal. Maar horen we de ander ook echt? Fonds Sluyterman van Loo en LevensLuister willen stimuleren dat ook ouderen zich gehoord voelen. Daarom hebben beide partijen in november 2022 samen een webinar georganiseerd voor medewerkers én vrijwilligers van organisaties over luisteren naar en praten met ouderen.

LevensLuister heeft de afgelopen periode ervaring opgedaan door aan medewerkers en vrijwilligers van zorg- en welzijnsorganisaties trainingen te geven over luisteren naar het leven van een oudere. De organisatie heeft hiervoor een set kaarten ontwikkeld met verrassende en verdiepende vragen over iemands leven, van lijf tot liefde, van werk tot gezin, in alle levensfasen. Als hulpmiddel om te komen tot een gesprek van betekenis. Meer informatie op levensluister.nl.

Fonds Sluyterman van Loo en LevensLuister willen via het webinar meer organisaties de kans geven om te leren over dialogen met ouderen. Daarna kunnen organisaties een aanvraag doen voor twee workshops van LevensLuister en een adviesgesprek, die samen zorgen voor een goede start. Meteen na de eerste workshop kunnen organisaties al aan de slag met (oefenen van) het voeren van dialogen in de praktijk. Met als doel meer levensplezier bij ouderen!

Plannen voor dialogen met ouderen? 
Heeft u ook plannen om dialogen met ouderen te organiseren? U kunt nog tot en met 15 januari 2023 een aanvraag indienen. Bekijk de mogelijkheden om bij Fonds Sluyterman van Loo een aanvraag te doen.

Heeft u de webinar gemist?
U kunt een hand-out en informatiedocument aanvragen via info@fondssluytermanvanloo.nl

 

Zoeken: