Gratis webinar: luisteren naar ouderen

Doe mee met LevensLuister en bereik (kwetsbare) ouderen

Luisteren, we doen het allemaal. Maar horen we de ander ook echt? Fonds Sluyterman van Loo en LevensLuister willen stimuleren dat ook ouderen zich gehoord voelen. Daarom organiseren beide partijen samen een webinar voor medewerkers én vrijwilligers van organisaties over luisteren naar en praten met ouderen.

LevensLuister heeft de afgelopen periode ervaring opgedaan door aan medewerkers en vrijwilligers van zorg- en welzijnsorganisaties trainingen te geven over luisteren naar het leven van een oudere. De organisatie heeft hiervoor een set kaarten ontwikkeld met verrassende en verdiepende vragen over iemands leven, van lijf tot liefde, van werk tot gezin, in alle levensfasen. Als hulpmiddel om te komen tot een gesprek van betekenis. Meer informatie op levensluister.nl.

Fonds Sluyterman van Loo en LevensLuister willen via het webinar meer organisaties de kans geven om te leren over dialogen met ouderen. We zoeken daarvoor lokaal werkende organisaties die contact hebben met zelfstandig wonende ouderen. Wie doet er mee?

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?
Tot uiterlijk 8 november kan men zich aanmelden voor het gratis webinar op 15 november 2022 van 15:00 tot 16.30 uur en uitgebreid kennismaken met Levensluister. Elke deelnemer krijgt ook meteen een eerste LevensLuister-ervaring.

Nog steeds geïnteresseerd? Doe dan na het webinar een aanvraag voor maximaal € 3.000 bij Fonds Sluyterman van Loo. Organisaties krijgen binnen enkele weken te horen of ze zijn geselecteerd en aan de slag kunnen met LevensLuister.

De geselecteerde organisaties krijgen twee workshops van LevensLuister en een adviesgesprek, die samen zorgen voor een goede start. Meteen na de eerste workshop kunnen organisaties al aan de slag met (oefenen van) het voeren van dialogen in de praktijk. Met als doel meer levensplezier bij ouderen!

Voor wie?
Organisaties (stichtingen en verenigingen, geen zzp’ers) die graag meer willen betekenen voor (zelfstandig wonende) ouderen in hun werkgebied. Per organisatie nemen er drie mensen deel aan de workshops, bij voorkeur twee vrijwilligers en een manager/coördinator/activiteitenbegeleider.

Belangrijke data

  • De aanmelding is inmiddels gesloten
  • Dinsdag 15 november van 15.00 tot 16.30 uur: webinar luisteren naar ouderen
  • 15 november 2022 tot en met vrijdag 6 januari 2023: aanvraag indienen bij Fonds Sluyterman van Loo voor duurzame dialogen met ouderen
  • Workshops LevensLuister voor geselecteerde organisaties: donderdagmiddag 16 februari en 30 maart in Beverwijk of woensdagmiddag 8 maart en 12 april in Utrecht of vrijdagochtend 3 maart en 14 april in Breda
  • Vanaf maart/april 2023: dialogen met ouderen in de praktijk brengen

Zoeken:

Search