facebook facebook
abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Toekenningsbeleid: kunst en verbinding

2 februari 2022

Fonds Sluyterman van Loo heeft zijn missie en visie opnieuw geformuleerd en vanuit daar het toekenningsbeleid aangepast. De focus ligt op het levensplezier bevorderen van ouderen door kunst en/of verbinding.

Organisaties (stichtingen en verenigingen) kunnen een aanvraag doen voor initiatieven voor ouderen die als doelstelling verbinding of creatieve ontwikkeling hebben. Als de doelstelling verbinding is het gaat om activiteiten als dialogen, ontmoetingen of educatieve activiteiten om die verbinding te stimuleren. Bij creatieve ontwikkeling gaat het om ouderen die aan actieve kunstbeoefening doen.

Nieuw is ook de verkorte procedure voor organisaties die een bedrag van € 3.000 of minder aanvragen. Het aanvraagformulier is korter en ook is een activiteitenplan niet (meer) verplicht.

Fonds Sluyterman van Loo beoordeelt de aanvragen op de doelstelling en de gewenste resultaten (het bevorderen van het levensplezier van ouderen door verbinding en creatieve ontwikkeling), het beoogde bereik van ouderen, de financiële haalbaarheid en de continuïteit van het initiatief en de organisatie. Fonds Sluyterman van Loo hanteert daarvoor de volgende beoordelingscriteria:

  • De doelstelling verbinding van ouderen of creatieve ontwikkeling van ouderen
  • Voor een gerichte doelgroep ouderen
  • Activiteiten vinden bij voorkeur in groepsverband plaats
  • Samenwerking
  • Ondernemerschap

Meer informatie staat op de pagina aanvraag indienen.

Heeft u een initiatief voor ouderen en wilt u aanvragen bij Fonds Sluyterman van Loo? Doe de quickscan en bekijk direct of uw initiatief in aanmerking kan komen voor een financiële bijdrage.

 

Delen