facebook facebook
abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Nieuwe directeur

15 december 2020

Per 1 februari a.s. is Lonneke Regter benoemd als directeur van Fonds Sluyterman van Loo.

Zij volgt Koeno Sluyterman van Loo op, die gedurende 20 jaar als secretaris-directeur aan ons fonds verbonden is geweest. Dankzij hem heeft Fonds Sluyterman van Loo zich ontwikkeld van een klassieke stichting tot een innovatief vermogensfonds dat met op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde programma’s belangrijke ouderenthema’s op de kaart heeft gezet, zoals eenzaamheid, beeldvorming en kunstparticipatie.

Lonneke heeft een achtergrond als interim manager/directeur in de publieke en maatschappelijke sector. Daarnaast is zij werkzaam als toezichthouder in de kinderopvang, het voortgezet onderwijs en de cultuureducatie. Ook heeft zij de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan bij fondsen en adviesorganen zoals Stichting Dioraphte, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Raad voor Cultuur. Lonneke (1978) is onder meer opgeleid als bedrijfskundige en heeft een doctoraal kunstbeleid en -management.

“Ik ken Fonds Sluyterman van Loo als een zorgvuldige en betrokken partner die door ouderenprojecten de kwaliteit van leven van ouderen in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk stimuleert, daarvoor samenwerkingen aangaat en een aanjager is van nieuwe initiatieven. Een dergelijke netwerkorganisatie leiden past mij goed. Ook de instandhouding van de historische buitenplaats Akerendam en de exploitatie van de serviceflats Nieuw Akerendam in Beverwijk zijn mooie uitdagingen. Ik zet graag mijn brede ervaring en expertise in om samen met het team de activiteiten van Fonds Sluyterman van Loo voort te zetten!”, aldus Lonneke.

Voorzitter Els Swaab zal per 31 maart a.s. na 9 jaar het voorzitterschap aan Koeno Sluyterman van Loo overdragen.

Delen