abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Overzicht gesubsidieerde projecten

724 resultaten

Hospice Atardi

Stichting Hospice Atardi

2018 - augustus

Cariben

€ 22120

 

20180282

Op Aruba is er matig aanbod op het gebied van palliatieve zorg. In 2014 is Stichting Hospice Atardi opgericht en sindsdien werkt men aan de realisering van het eerste hospice op het eiland. Een passende locatie is gevonden en per augustus 2018 is een coördinator in dienst getreden en een verpleegkundige. Karakteristiek is de inzet van een grote groep vrijwilligers. Het hospice heeft twee jaar om aan te tonen dat het bestaansrecht heeft.


Delen


Studio i jaar 2

Stichting Stedelijk Museum

2018 - augustus

Meervoudige doelstelling

€ 28750

 

20180275

Het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Abbemuseum hebben gezamenlijk het Platform voor inclusieve cultuur Studio i opgezet. Musea moeten toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht culturele of maatschappelijke achtergrond, gender of beperking. Het betreft het tweede jaar. Voor culturele instellingen worden kenniscafés en een symposium georganiseerd en er worden advies- en trainingstrajecten aangeboden.


Delen


Leuk voor Elkaar Amsterdam

VayaV Coöperatieve Vereniging U.A.

2018 - augustus

Meervoudige doelstelling

€ 17500

Zuid Holland

20180267

In Amsterdam maken drie groepen ouderen kennis met gaming. Wekelijks (40x) komen ze bij elkaar in een zaaltje van de OBA en gaan samen de gaming wereld verkennen en hun eigen wereld bouwen. In een veilige spelomgeving met heldere codes ontmoeten zij digitaal en offline andere ouderen via hun virtuele identiteit en als echte persoon. De nadruk ligt op samen plezier hebben en je vrienden- en kennissenkring vergroten en versterken.


Delen


Dementievriendelijk Hengelo & Borne

Stichting Carint-Reggeland Groep

2018 - augustus

Deskundigheidsbevordering

€ 5000

Overijssel

20180256

De ouderenzorgorganisaties Carint Reggeland Groep en Trivium Meulenbelt Zorg en de welzijnsorganisaties Wijkracht en Steunpunt Mantelzorg Borne organiseren van 17 t/m 25 september in de gemeenten Hengelo en Borne de Week van Dementie organiseren. Tijdens de week is er een breed programma van activiteiten met het doel extra aandacht voor dementie te genereren. Men richt zich op de mensen uit de wijk, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en mensen met (beginnende) dementie.


Delen


Speuren naar geheugensporen

Oald Hengel / Museum Hengelo

2018 - augustus

Recreatie

€ 7000

Overijssel

20180250

Bewoners van zorgcentra, thuiswonende ouderen en deelnemers aan dagopvang worden bezocht door een deskundige van het museum om informatie uit hun verleden te verzamelen. Die informatie wordt gebruikt om foto’s en films – afkomstig uit de grote historische verzameling van het museum Hengelo – uit hun verleden te selecteren. Het materiaal wordt getoond aan de ouderen, ook worden familie of kennissen uitgenodigd. Om het geheugen later opnieuw te kunnen activeren wordt in een fotoboek vastgelegd op welke beelden deelnemers reageren.


Delen


Eindeloos Musiceren

St. Culturele Voorzieningen in de Liemers

2018 - augustus

Cultuur

€ 5000

Gelderland

20180211

Eindeloos Musiceren bestaat uit drie onderdelen: persoonlijke afspeellijsten, herinneringskoren en aubades.
Het project is voor ouderen met een beperking die thuis wonen in Zevenaar, Duiven, Westervoort en Montferland. Samengewerkt wordt met Alzheimer MuziekGeluk (de oprichter ontwikkelde de Care Oriented Playlists/COP methodiek), de Leo Harmonie Lobith (40 muzikanten) en zorginstelling De Liemerije (elke bewoner heeft een unieke muziekafspeellijst), deskundige zorg voor ouderen.


Delen


UP! Festival Leeuwarden

Stichting MOAI

2018 - augustus

Cultuur

€ 15000

Noord-Holland

20180203

Het UP! Festival in Leeuwarden (22 en 23 november 2018) laat het grote publiek zien dat je fitter, actiever en meer betrokken kan zijn door actief te participeren in kunst- en cultuurprojecten, door in beweging te blijven, door maatschappelijk mee te doen. Dit alles bekeken door de bril van vitale én kwetsbare 60+ers, maar op zo’n manier dat ook jong (15 – 35 jaar) zich aangesproken voelt tot het programma van voorstellingen, workshops, lezingen en presentaties.
Foto – Marlise Steeman


Delen


Bruggen Bouwen

Algemene Seniorenvereniging Zeist

2018 - juli

Intergenerationeel

€ 3000

Utrecht

20180196

Algemene Seniorenvereniging Zeist ontwikkelt een lesmodule voor het basis- en vervolgonderwijs die tot doel heeft een brug te slaan tussen jong en oud. De module zet op een speelse en toegankelijke wijze aan tot discussie over maatschappelijke ontwikkelingen, in de klas en tussen jong en oud. De lesmodule bestaat uit een film, de ontwikkeling van een leerboekje en een kwartet. Interviews – ouderen (17) en scholen (2) – vormen input voor maatschappelijke onderwerpen, die beide groepen gaan bespreken.


Delen


Moeder mag niet dood

MINOUX

2018 - augustus

Cultuur

€ 10000

Gelderland

20180194

In de theatervoorstelling ‘Moeder mag niet dood’ geeft de 87-jarige moeder van Mino het publiek een inkijk geeft in haar levensverlengende rituelen. Intussen onderzoekt de dochter wat de onbeteugelde levensdrift van moeder betekent voor haar eigen overtuigingen. Bijzonder aan dit project is dat ouderen participeren in de voorstelling, die kan uitlopen in een dansmiddag/-avond met het publiek in samenwerking met Gouden Dans.
Foto – Casper Koster


Delen


Kurà di Kuenta

Stichting De Wintertuin Curaçao

2018 - mei

Cariben

€ 5075

 

20180177

Het project Kurà di Kuenta is gericht op het verbinden van mensen door middel van levensverhalen en bestaat uit 20 wekelijkse bijeenkomsten, enkele voorbereidingssessies en een eindevenement. De deelnemers vertellen hun verhalen aan de groep en schrijven het verhaal samen met de vrijwilliger op. De deelnemers zijn bewoners van zorginstelling Birgen di Rosario met dementieklachten, de vrijwilligers zijn universitaire studenten.


Delen


724 resultaten


Delen