abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Overzicht gesubsidieerde projecten

760 resultaten

Een Kijkje terug in de Ruimte

St. Noordwijk Space Expo

2017 - december

Recreatie en Sport

€ 0,00

2015/162

Het ruimtevaartcentrum SpaceExpo in Noordwijk organiseert samen met zorginstelling Marente ontmoetingen en workshops voor ouderen in zorginstellingen en ouderen die gebruik maken van Thuiszorg. Het programma – o.a. rondleiding en workshops – appelleert aan het langetermijngeheugen van de ouderen, herinneringen worden opgehaald en oude tijden herleven.


Delen


Samen Oud & Gelukkig (SOG)

Stichting Vobis

2017 - september

Meervoudige doelstelling

€ 7.500,00

2017/191

Samen Oud & Gelukkig (SOG) iseen 3-jarig project met aandacht voor het bespreekbaar maken en bestrijden van eenzaamheid in migrantengezinnen door bewustwording te creëren, mentaliteitsverandering te bevorderen, huisbezoek in te zetten en diverse activiteiten te realiseren. De bijdrage van Fonds Sluyterman van Loo is bestemd voor de telefooncirkel, het levensboekenproject en deskundigheidsbevordering en inzet vrijwilligers.


Delen


Eindhoven Stadsverhalen

Stichting Stadsverhalen

2017 - september

Cultuur

€ 7.500,00

2017/192

Stadsverhalen organiseert in 2018 samen met ouderen en professionele samenwerkingspartners, zoals Vitalis, Erfgoed Brabant, Centrum voor de Kunsten en Dynamo, een festival waarin de identiteit en historie van Eindhoven als industriestad centraal staat. De verhalen worden vertaald naar eigentijdse vormen van kunst en design. In 2017 vindt een proefavond plaats, waarna het festival verder wordt vormgegeven.


Delen


Ontmoeting met Eugenie

Stichting Werftheater Activiteiten

2017 - september

Recreatie

€ 4.000,00

2017/178

'Ontmoeting met Eugenie' is een theaterprogramma, waarbij theatermaakster Yvonne Groeneveld met haar Indische achtergrond in de huid van Eugenie kruipt. Met beeld, tekst en muziek worden herinneringen opgeroepen uit de Indische Cultuur, die heel herkenbaar zijn voor oudere mensen 'Tante Eus' stelt op milde wijze de ingeroeste omgangsvormen aan de kaak, ook worden actuele onderwerpen op humoristische wijze belicht.


Delen


Kroontjespen versus vlog

Stadsmuseum Zoetermeer

2017 - september

Intergenerationeel

€ 3.000,00

2017/168

Jong en oud ontmoeten elkaar en ervaren elkaars leefwerelden. Ouderen krijgen een brief van leerlingen uit groep 7/ 8 met vragen over vroeger. De ouderen beantwoorden deze vragen middels een vlog (filmpje), projectleiders helpen hen daarbij. In het Stadsmuseum Zoetermeer vindt een ontmoeting plaats tussen de ouderen en de leerlingen. Het begin van een langdurige band.


Delen


Ameezing Kerst 2017

Philharmonisch koor Hagacantare

2017 - september

Recreatie

€ 2.500,00

2017/194

Voor het 14de jaar organiseert Hagacantare in Den Haag i.s.m. de Boodschappen Begeleidingsdienst de Ameezing Kerst. Ouderen worden, indien gewenst, thuis opgehaald voor een meezingconcert een of twee weken voor Kerst. In de pauze krijgen ze een drankje aangeboden en na afloop is er erwtensoep met roggebrood en spek. Vervolgens worden ze weer naar huis gebracht. Ca 100 vrijwilligers zijn actief om de ouderen te begeleiden.


Delen


Jong ontmoet oud 2015

Stichting Kennemer Jeugdorkest

2017 - september

Recreatie en Sport

€ 0,00

2015/031

Het Kennemer Jeugd Orkest organiseert een voor- en najaarsconcert voor met name kwetsbare ouderen uit verzorgingshuizen in Haarlem en omgeving, hun familieleden en vrijwilligers. De twee middagconcerten worden uitgevoerd in de Haarlemse concertzaal de Philharmonie. Het orkest van circa 50 jeugdige leden (13 – 24 jaar) zal klassiek-romantische muziek spelen.


Delen


Een leven lang muziek

Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest

2017 - september

Recreatie en Sport

€ 0,00

2015/112

Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest (SZPF) ontwikkelt samen met VAK, centrum voor de kunsten in Delft, een muziekprogramma en voert dit in 3 ontmoetingscentra van SZPF in Delft uit voor ouderen met dementie en ouderen uit de wijk. Groepjes ouderen (6-8) zingen en luisteren naar bekende liedjes, delen verhalen, improviseren en bewegen op muziek.


Delen


De Wandelclub Loosduinen

Stichting Florence Wenst

2017 - september

Recreatie en Sport

€ 0,00

2015/313

Binnen de Florence locaties van Loosduinen, Houthaghe, Loosduinse Hof en Wijndaelercentrum is een wandelclub gestart. Wekelijks wandelen vrijwilligers met de bewoners in de natuurgebieden Madestein en Ockenburg. Er inmiddels een wachtlijst voor minder mobiele cliënten, die flexibel een rolstoel nodig hebben. Het project in onderdeel van het programma Natuur en Gezondheid met o.a. Florence en Zuid-Hollands Landschap als partner.


Delen


Fit en Vitaal

Sport Fryslân

2017 - september

Recreatie en Sport

€ 0,00

2014/310

In 4 Friese gemeenten kunnen senioren deelnemen aan een fittest. Na afloop ontvangen zij een beweegadvies en kunnen zij zich opgeven voor 12 kennismakingslessen. Elke week wordt een andere sport- en/of spelactiviteit aangeboden. De groepen worden begeleid door deskundig kader. Na de kennismakingslessen kunnen de senioren zich opgeven voor een vervolgaanbod van 30 beweeglessen bij lokale sportverenigingen.


Delen


760 resultaten


Delen