abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Willem Koelewijn, regent Fonds Sluyterman van Loo

7 september 2015

Het aantal kwetsbare ouderen stijgt. Tegelijkertijd maakt de overheid een terugtrekkende beweging: de zorgmaatschappij verandert in een participatiemaatschappij. Zo worden kwetsbare ouderen steeds meer op zichzelf en hun omgeving teruggeworpen, terwijl zelfredzaamheid op het gebied van waardigheid, zingeving en autonomie voor deze groep niet vanzelfsprekend is. Fonds Sluyterman van Loo levert een financiële bijdrage aan projecten die de waardigheid en autonomie van ouderen vergroten, zodat zij zoveel mogelijk op eigen kracht kunnen meedoen.

Toen mij werd gevraagd om als regent een bijdrage te leveren aan Fonds Sluyterman van Loo, hoefde ik daarom niet lang na te denken. Niet alleen ben ik privé bij ouderenzorg betrokken, ook professioneel richt ik me sinds enkele jaren op deze groep. Ik ben oorspronkelijk opgeleid tot Elektrotechnisch Ingenieur aan de Technische Universiteit Delft. Na mijn militaire dienst ben ik bij McKinsey & Company aan de slag gegaan als adviseur, en heb ik het MBA programma aan Insead in Fontainebleau afgerond.

Sinds 2002 ben ik als ondernemer in de gezondheidszorg actief, in eerste instantie in de cure. Zo heb ik met een oud-collega een aantal zelfstandige behandelcentra opgezet onder de naam Alant Medical. De laatste jaren richt ik mij meer op de ouderenzorg, enerzijds om de aansluiting tussen de ziekenhuiszorg en wijkverpleging te verbeteren, anderzijds om een private oplossing te ontwikkelen voor kwetsbare ouderen die niet meer in aanmerking komen voor een ZZP1-ZZP3, maar nog wel behoefte hebben aan een beschutte woonomgeving met zorg.

In mijn functie als regent van Fonds Sluyterman van Loo hebben twee thema’s mijn speciale aandacht. Het eerste thema is maatschappelijk investeren. Zo ben ik namens het Fonds als commissaris betrokken bij het maatschappelijk investeringsfonds Else B.V., een samenwerking van Fonds Sluyterman van Loo met Stichting Else. Samen investeren wij in creatieve innovaties die hardnekkige problemen in de zorg helpen oplossen. Het maatschappelijke rendement van de sociale investeringen staat voorop. Financieel rendement vloeit terug naar Else B.V. zodat het opnieuw kan worden ingezet. Het tweede thema is om de gemeentelijke overheden en de traditionele zorginstellingen te blijven aanspreken op hun maatschappelijke opdracht ten aanzien van het welzijn van kwetsbare ouderen en om te zien welk aanvullende rol fondsen hierin kunnen hebben.

Ir. Willem Koelewijn MBA

Delen