abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Toolkit seniorensport GoldenSports

26 april 2015

Stichting GoldenSports in Amsterdam organiseert sport- en bewegingsactiviteiten voor senioren (65+) in de buitenlucht. GoldenSports is een initiatief van Reinier van Dantzig (ex-fysiotherapeut van de Nederlandse voetbal- en hockeyselecties) en Leonie Everts, bewegingswetenschapper.
De trainingen zijn laagdrempelig en worden enkele malen per week op meerdere locaties gegeven door fysiotherapeuten met behulp van stagiaires. Er wordt getraind in niveaugroepen en er is veel variatie in de aangeboden activiteiten, zoals outdoorfitness, hockey, voetbal, coördinatie-, loop- en balansoefeningen.

In 2014 is GoldenSports gestart met een pilot op het Olympiaplein in Amsterdam. Deze pilot is een groot succes geworden: na zes maanden hadden 100 deelnemers zich ingeschreven en was hun waardering gemiddeld een 8. In april zijn nog twee locaties geopend; één in stadsdeel Oost en één in Buitenveldert. Om de huidige en toekomstige locaties te ondersteunen bij de uitvoering van de trainingen wordt een digitale toolkit seniorensport ontwikkeld. In deze toolkit wordt het concept van GoldenSports beschreven, het omvat alle informatie die nodig is om een locatie op te zetten en daar trainingen te geven.
Fonds Sluyterman van Loo financiert met Rabo Coöperatiefonds de ontwikkeling van deze toolkit. In 2017 hoopt Stichting GoldenSports tien locaties te hebben opgezet.

Klik hier voor meer informatie over Stichting GoldenSports.

Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

Delen