abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Prinses Beatrix bezoekt Europese conferentie over ouderen en cultuurparticipatie Long Live Arts

25 april 2015

Persbericht: Op 20, 21 en 22 mei 2015 vindt in Den Haag de Europese conferentie Long Live Arts plaats. Onderdeel van deze conferentie over ouderen en cultuurparticipatie is de feestelijke voorstelling Opening Night: Feel the Arts op 21 mei in het Theater aan het Spui. Oudere dansers, musici en acteurs staan in de spotlights, in een wervelende show samengesteld door De Nederlandse Dansdagen. Prinses Beatrix, zelf een bevlogen amateurkunstenaar, zal deze voorstelling bijwonen, in gezelschap van Jozias van Aartsen (burgemeester Den Haag), Jaap Smit (commissaris van de Koning Zuid-Holland), 250 internationale conferentiegangers, gemeentelijke en provinciale bestuurders. De presentatie is in handen van Hedy d’Ancona.

Cultuurparticipatie door ouderen

Long Live Arts is een Europese conferentie die grensoverschrijdende samenwerkingen rondom ouderen en cultuurparticipatie wil initiëren. Kunstbeoefening biedt ouderen expressie en zingeving en draagt zo positief bij aan hun gezondheid en sociale contacten. Om een passend cultuuraanbod voor deze groeiende doelgroep te realiseren, moeten er bruggen geslagen worden tussen de kunst- en cultuursector enerzijds, en de zorg- en welzijnssector anderzijds. Deelnemers hebben de uitgelezen kans om op de conferentie met elkaar nieuwe richtlijnen te bepalen voor toekomstig onderzoek en beleid en krijgen een exclusieve kijk achter de schermen bij innovatieve culturele producties voor én door ouderen.

Interactief programma

Deskundigen uit maar liefst elf Europese landen, Australië, Brazilië en de Verenigde Staten leveren hun bijdrage aan het programma. Verschillende gerenommeerde sprekers hebben hun deelname reeds bevestigd, waaronder Susan Perlstein (USA), Andreas Kruse (DE), Pierre Luigi Sacco (IT) en Laurel Humble (USA). De conferentie omvat meer dan vijftig inspirerende presentaties en workshops, maar ook excursies naar o.a. het Gemeentemuseum Den Haag en Dance for Health. Verder presenteert Leoni Jansen het generatiediner The Circle of Life. Professionals buigen zich in peer-to-peer meetings over de thema’s beleid, praktijk en wetenschap in relatie tot ouderen en cultuurparticipatie. Parallel aan de conferentie vindt op 21 mei in de middag een bestuurdersbijeenkomst plaats waarin wethouders en hoofden van de gemeentelijke diensten cultuur, welzijn en zorg zich over dit thema buigen.

Kaartverkoop

Voor Long Live Arts zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en inschrijving op: www.longlivearts.eu/european-conference/registration/

Partners

Long Live Arts is een samenwerkingsverband van de Nederlandse partners van Lang Leve Kunst (waaronder de ministeries van OCW en VWS), The Baring Foundation uit het Verenigd Koninkrijk, het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media en het Duitse kennisinstituut Kubia.

Foto RVD – Frank van Beek

Delen