abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Penningmeester Loek Sibbing stelt zich voor

30 oktober 2013

Vanaf 16 mei 2013 ben ik regent-penningmeester van Fonds Sluyterman van Loo. Mijn belangstelling voor deze positie was snel gewekt; ik kan door de sympathieke doelstelling van het fonds helpen bijdragen aan het ouderenwelzijn en daarmee ook maatschappelijk bijdragen. Mijn speciale aandacht gaat uit naar de financiën en de beleggingen. Mijn voorganger Peter Blumenthal heeft zich goed gekweten van zijn taak en laat een mooie, overzichtelijke en goed renderende portefeuille achter. Ik vervolg graag het door hem ingezette beleid dat wordt gekenmerkt door een verdeling van de portefeuille in een veilig vastrentend deel en een mondiaal gespreid risicodragend deel. Mijn eerste aandacht gaat nu uit naar duurzaam beleggen en Mission Related Investments, of concreter: hoe deze thema’s te implementeren terwijl het beheer van de portefeuille overzichtelijk blijft.

Ik heb een financiële achtergrond: ik heb economie (Tilburg) en bedrijfskunde (Rotterdam) gestudeerd en ik heb in de afgelopen dertig jaar functies vervuld in ondernemingsfinanciering, treasury, pensioenen en beleggingen. In 1985 ben ik gestart bij KLM op het Bureau Financiën & Deelnemingen. Via Randstad Holding en Volker Wessels Stevin ben ik in 2005 bij Unilever terecht gekomen. Van 2005 tot 2010 was ik algemeen directeur van het Unilever pensioenfonds Progress. In 2010 ben ik voor Unilever gestart met de Univest Company, een interne beleggingsmaatschappij die voor Unilever en de 80 wereldwijde Unilever pensioenfondsen werkt. Univest Company heeft medewerkers in Rotterdam en London. Ik verdeel mijn tijd tussen deze twee plaatsen en mijn gezin met vier studerende kinderen.

Mijn eerste indruk van Fonds Sluyterman van Loo is zeer positief: een scala van interessante projecten is in goede handen van de professionele en betrokken staf van het fonds.

 

Delen