abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Oud Geleerd Jong Gedaan

26 april 2015

Tijdens onze werkzaamheden in de ouderenzorg zagen wij dat er nog veel winst te behalen valt op het gebied van welzijn. Er zijn weinig activiteiten die inspelen op het intellectuele vermogen van senioren. Daarom hebben wij, Ilse Nieuwland en Enny van Arkel, Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan opgericht. Het project van Stichting OGJG laat enthousiaste studenten interessante collegereeksen geven aan senioren in tehuizen en buurtcentra over o.a.(kunst-)geschiedenis, filosofie en psychologie.

De studenten doen relevante ervaring op, verbeteren hun presentatievaardigheden en komen in aanraking met senioren en de zorgsector. De senioren geven aan erg blij te zijn weer serieus genomen te worden en opnieuw actief plezier te beleven. Door deze twee groepen met elkaar in contact te brengen en hen van elkaar te laten leren, worden vooroordelen weggenomen.

Momenteel wordt er in meerdere tehuizen in Amsterdam, Almere, Badhoevedorp, Haarlem, Hoofddorp en Utrecht met veel succes colleges gegeven. Het betreft een reeks van vier colleges per onderwerp, elk college duurt één uur en is ook voor mindervalide en licht-dementerende ouderen geschikt. De senioren ontvangen na afloop van de gehele reeks een certificaat van deelname.

Mede dankzij de toezegging van subsidie van Fonds Sluyerman van Loo hebben wij dit mooie project kunnen starten. Wij zijn hen daar zeer erkentelijk voor.

Klik hier voor meer informatie over Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan.
Klik hier voor Facebook.

Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

Delen