facebook facebook
abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Open dagen buitenplaats Akerendam 2020

1 mei 2020

Normaliter wordt buitenplaats Akerendam met het huis en haar tuinstijlen uit de 17e, 18e, 19e, 20ste en 21ste eeuw op een aantal dagen per jaar opengesteld voor publiek.

Vanwege de Coronacrisis (Covid-19-pandemie) kunnen wij onze Open Tuindagen in juni/juli niet laten plaatsvinden en ook onze deelname aan de landelijke Open Monumentendag op 12 september a.s. komt helaas te vervallen.

Het Regionaal Comité Open Monumentendag Kennemerland heeft onlangs besloten de Open Monumentendagen dit jaar te schrappen. Het Comité is van mening dat het voor de eigenaren en beheerders van de gebruikelijk deelnemende monumenten, waaronder buitenplaats Akerendam, ondoenlijk is om te voldoen aan de “anderhalvemeter-maatschappij”, zoals die van overheidswege op advies van het RIVM wordt vereist. Uiteraard wijken wij niet af van dit besluit voor wat betreft de openstelling van Akerendam.

Wij zullen de ontwikkelingen rondom het Corona-virus de komende maanden verder afwachten. Mocht de situatie het toelaten dan zullen wij wellicht overwegen in september alsnog een Open Tuindag te organiseren, waarbij u het park van Akerendam kunt bezichtigen. In dat geval zullen wij hierover een bericht op onze website plaatsen.

 

Delen