abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Nieuw verzorgingshuis op Curaçao geopend

15 mei 2013

Onlangs werd een nieuwe woonvoorziening voor 40 ouderen in Willemstad op Curaçao geopend. Een initiatief van Stichting Biba Miho. Fonds Sluyterman van Loo, Skanfonds en Oranjefonds hebben financieel bijgedragen aan de inrichting van verzorgingshuis Nos Welita. >

Nos Welita
Nos Welita is een verzorgingshuis in de wijk Noord Zapateer in Willemstad op Curaçao. Het huis is 30 jaar geleden gebouwd op initiatief van een echtpaar waarvan thans alleen de man nog leeft. Gezien zijn hoge leeftijd is hij niet meer betrokken bij Nos Welita. Het huis, waar 30 ouderen wonen, was sterk verwaarloosd en voldeed niet meer aan de normen van een verzorgingshuis. Omdat er geen beroep kon worden gedaan op overheidssubsidies, was men louter afhankelijk van beperkte inkomsten van de ouderen. Hierdoor kon er de laatste jaren niet geïnvesteerd worden en raakte het gebouw in een deplorabele toestand.

Nieuwbouw
Stichting Biba Miho, een jonge stichting die zich richt op sociale hulpverlening, heeft in 2011 het initiatief genomen om een nieuw gebouw te realiseren voor max. 40 ouderen. Renovatie van het oude gebouw zou kostbaarder zijn geweest. De nieuwbouw is ontworpen door de bekende architect Carel Weeber. De eerste steen werd gelegd in juni 2011 op een stuk grond dat door de overheid ter beschikking is gesteld. Via fondsen uit zowel de lokale gemeenschap als Nederland, donaties in de vorm van materiaal en meubilair, en met de fysieke inzet van talloze vrijwilligers onder de bezielende leiding van Sandra Hay is de nieuwbouw gerealiseerd. Zie ook www.bibamiho.com.


Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

 

 

Delen