abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Mobiel in de buurt

30 oktober 2013

Argos Zorggroep is in samenwerking met de vervoersorganisatie Flex Vervoer Vlaardingen een pilot gestart met vier tuk tuk’s voor ouderenvervoer. Ouderen, die een boodschap willen doen, op visite willen gaan of een museum willen bezoeken, kunnen door middel van ‘hand opsteken’ een tuk tuk aanhouden of bellen naar de chauffeur. Omdat het gaat om kleine afstanden zal binnen 10 minuten een tuk tuk arriveren.

De tuk tuk heeft als voordeel dat ze klein, schoon (elektrisch) en flexibel is. Ook is de tuk tuk makkelijk toegankelijk door de lage instap en kan de rollator achterin gezet worden. Chauffeurs zijn vrijwilligers die in opleiding zijn als taxichauffeur. Zij zijn getraind om een handje te helpen bij het uitstappen en worden buurtgericht ingezet. Elke tuk tuk heeft een vaste hoofdchauffeur met het voordeel dat er altijd een bekend gezicht is voor de ouderen. De chauffeurs leren de ouderen kennen, waardoor er een signaleringsfunctie kan ontstaan.

Het doel van deze pilot is te onderzoeken of dit concept werkt, of er behoefte is bij de doelgroep, en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan voor een succesvolle implementatie. Ook wil men onderzoeken welke visie de gemeente en wonings/welzijns corporaties hebben ten aanzien van dit concept. Men verwacht dat gedurende zes maanden (duur pilot) minimaal 2.880 ouderen gebruik zullen maken van de tuk tuk.

In totaal worden vier tuk tuks ingezet in Vlaardingen Noord en Zuid. Fonds Sluyterman van Loo financiert een deel van de pilot en Flexvervoer draagt zorg voor de oplaadpunten van de tuk tuks en huur van een loods voor stalling.

Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

 

Delen