facebook facebook
abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Krasse Kunst aflevering 3: kunst en geld

18 oktober 2016

Kunstbeoefening door ouderen levert veel op, maar vergt ook een organisatorische en financiële inspanning. Geld voor kunstbeoefening door ouderen komt grotendeels van drie bronnen: de overheid, particuliere fondsen en sponsoren. Maar bij wie moet je nu zijn? Hierover gaat het in deze film.

Je hebt de ouderenfondsen en de kunstfondsen. Kunstfondsen hebben vaak zoiets van ‘Is het niet te sociaal maatschappelijk en is het misschien te weinig kunst’. En bij het ouderenfonds is het net andersom, dus dan is het best lastig om geld voor een project te krijgen.” Maaike Mul, Coördinator kunst & cultuur Vitalis

Aflevering 3: Kunst en geld

Vergroten reikwijdte
Kunstparticipatie verrijkt het leven van ouderen. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter. U helpt ons de reikwijdte te vergroten door de filmpjes te verspreiden binnen uw netwerk via uw website, nieuwsbrief, social media.

In oktober versturen wij wekelijks een aflevering via de nieuwsbrief Krasse Kunst, u kunt zich hier aanmelden.

De films zijn gemaakt in opdracht van Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

ACHTERGROND

Van kunstbeoefening word je blij, daar gaat het om!

Het levende bewijs is er. Kijk naar al die ouderen die kunst beoefenen. En naar hun reacties. Die zijn zo overtuigend, dat niets in de weg zou mogen staan om met ouderen & kunstbeoefening aan de slag te gaan.

Koeno Sluyterman van Loo, secretaris-directeur van Fonds Sluyterman van Loo en Frieda de Pater, directeur van Stichting RCOAK en initiatiefnemers van Lang Leve Kunst, zetten zich in voor het welzijn en welbevinden van ouderen. Kunstbeoefening blijkt een uitstekend instrument om daaraan bij te dragen.

Krasse Kunst
De vierdelige serie Krasse Kunst laat zien wat kunstbeoefening door ouderen oplevert. En ook waar de zwakke plekken zitten. Elke film duurt circa 6 minuten. Deze maand versturen wij wekelijks één aflevering via de nieuwsbrief Krasse Kunst, u kunt zich hier aanmelden.

  1. kunst en contact (5 oktober 2016)
  2. kunst op recept (12 oktober 2016)
  3. kunst en geld (19 oktober 2016)
  4. kunst geeft kracht

In de films ziet u ouderen in actie en aan het woord. Hedy d’Ancona (oud-minister VWS), Frits de Lange (hoogleraar ethiek)Joris Slaets (hoogleraar ouderengeneeskunde) en Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie) houden een overtuigend pleidooi, ieder vanuit haar/zijn eigen expertise, om vol in te zetten op kunstprojecten voor ouderen.

Meer informatie
themaprogramma@langlevekunst.nl
T 0251 260650 – Fonds Sluyterman van Loo
T 020 6232288 – Stichting RCOAK

You Tube Krasse Kunst

Delen