abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Krasse Kunst – 4 films over ouderen en kunstbeoefening

28 september 2016

Van kunstbeoefening word je blij, daar gaat het om!

Het levende bewijs is er. Kijk naar al die ouderen die kunst beoefenen. En naar hun reacties. Die zijn zo overtuigend, dat niets in de weg zou mogen staan om met ouderen & kunstbeoefening aan de slag te gaan.

Koeno Sluyterman van Loo, secretaris-directeur van Fonds Sluyterman van Loo en Frieda de Pater, directeur van Stichting RCOAK en initiatiefnemers van Lang Leve Kunst, zetten zich in voor het welzijn en welbevinden van ouderen. Kunstbeoefening blijkt een uitstekend instrument om daaraan bij te dragen.

Krasse Kunst
De vierdelige serie Krasse Kunst laat zien wat kunstbeoefening door ouderen oplevert. En ook waar de zwakke plekken zitten. Elke film duurt circa 6 minuten.

  1. kunst en contact
  2. kunst op recept
  3. kunst en geld
  4. kunst geeft kracht

In de films ziet u ouderen in actie en aan het woord. Hedy d’Ancona (oud-minister VWS), Frits de Lange (hoogleraar ethiek)Joris Slaets (hoogleraar ouderengeneeskunde) en Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie) houden een overtuigend pleidooi, ieder vanuit haar/zijn eigen expertise, om vol in te zetten op kunstprojecten voor ouderen.

De trailer geeft u een eerste impressie.

Watch the Video

Reikwijdte
De inhoud van de films erkent de kracht van kunst. Nu is het zaak om de reikwijdte te vergroten. U helpt ons daarmee door de filmpjes te verspreiden binnen uw netwerk via uw website, nieuwsbrief, social media. De doelgroep? Wat ons betreft iedereen!

Meer informatie
themaprogramma@langlevekunst.nl
T 0251 260650 – Fonds Sluyterman van Loo
T 020 6232288 – Stichting RCOAK

You Tube Krasse Kunst

Delen