abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Henk Christophersen

8 mei 2014

Ik heb alweer ruim een jaar het voorrecht om als regent van Fonds Sluyterman van Loo mijn bijdrage te mogen leveren aan het bevorderen van de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen. Ik draag de missie en de honderden initiatieven waaraan het fonds financieel bijdraagt een zeer warm hart toe. Het is geweldig om met de andere betrokken regenten en de zeer professionele staf een aandeel te mogen leveren in de activiteiten van het fonds.

Henk in het kort: Ik ben geboren in Den Haag (1963), opgegroeid in Duitsland, getrouwd en woon met veel plezier in Amsterdam.

Na mijn studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in de automatisering terechtgekomen. Dit had op zich niet direct met mijn studie te maken, maar middels bijvakken in de social wetenschappelijke informatica over de invloed van automatisering op de inrichting van organisaties, was mijn interesse gewekt en eind jaren tachtig maakte kantoorautomatisering een snelle ontwikkeling door. Na negen jaar als Business Unit Manager voor RAET en Getronics te hebben gewerkt, maakte ik midden jaren negentig een overstap naar de reclamewereld. Het internet als nieuw mediakanaal, naast de traditionele kanalen (radio, televisie, print) zorgde dat bureaus die kennis gingen binnenhalen. Zo begon mijn loopbaan in de wereld van ‘Mad Man’.
Met mijn automatiserings- en managementervaring heb ik bij Y&R (Amerikaans reclamenetwerk) geholpen om een van de eerste internetbureaus in Nederland op te zetten. Sindsdien heb ik vele nationale en internationale geïntegreerde marketing campagnes begeleid.

Thans ben ik alweer 20 jaarwerkzaam in de merkstrategie en merkontwikkeling. Het trachten te beïnvloeden van het denken van mensen over organisaties, diensten, producten en specifieke onderwerpen middels een combinatie van creativiteit, commercie, technologie, psychologie, strategie en antropologie vind ik nog steeds ontzettend interessant. Ontwikkelingen gaan razendsnel en internet en mobiel zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken en kunnen een wezenlijke bijdrage leveren bij maatschappelijke problemen. Bijvoorbeeld ten aanzien van onderwerpen als ‘langer zelfstandig blijven wonen’ en ‘tegengaan van eenzaamheid’.

Het is goed en leuk om naast je dagelijkse werkzaamheden, nevenfuncties te hebben waar je gebruik kunt maken van je ervaring en kennis maar dan met een meer maatschappelijk, sociaal en/of cultureel doel.
Zodoende zat ik in de Raad van Toezicht van het Virtueel Platform, een sector instituut dat tot doel had de e-cultuursector in Nederland te inventariseren en analyseren.
E-cultuur verwijst naar de steeds veranderende relatie tussen de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën en de productie en consumptie van cultuur en de kunsten.
Momenteel zit ik in de Raad van Toezicht van het Nieuwe Instituut voor Architectuur, Design, Mode en E-cultuur, dat als doel heeft om de toegevoegde waarde van Nederlands design (in de breedste zin) en de waardering ervoor nationaal en internationaal te bevorderen.

Ik heb Fonds Sluyterman van Loo tot nu toe leren kennen als een fonds dat voorop wil lopen en innoveert en ik hoop hieraan met mijn kennis, ervaring en enthousiasme een goede bijdrage te kunnen leveren.

Drs. Henk Christophersen

 

Delen