abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Gezichten van vrijheid

16 mei 2013

Fonds Sluyterman van Loo draagt financieel bij aan het project Facebook of Freedom – het gezicht van vrijheid van Stichting GO4media. Een online verhalenboek over (on)vrijheid gemaakt door ouderen en jongeren samen. Wat betekent onvrij? De laatste generatie die dat kan vertellen zijn de 75-plussers van nu.

Het is nu of nooit… Nog even en de laatste generatie Nederlanders die WOII heeft meegemaakt is er niet meer. Stichting GO4media ziet deze noodzaak en lanceerde op 5 mei 2012 het landelijke project ‘Gezichten van Vrijheid’, een digitaal vrijheidsmonument.

De generatie Nederlanders die WOII bewust heeft meegemaakt wordt steeds kleiner en zal over een aantal jaren uitgestorven zijn. Dat betekent dat we nooit meer de verhalen van ons land in oorlog uit eerste hand zullen horen. Om deze verhalen voor altijd te kunnen behouden is Stichting GO4Media een uniek landelijk project gestart met de titel ‘Gezichten van Vrijheid’.

Digitaal vrijheidsmonument
Het project bestaat uit video-opnames van gesprekken van jongeren met ouderen die hun herinneringen delen met de nieuwe generatie, voor wie deze oorlog heel ver weg lijkt en vrijheid iets vanzelfsprekends is. De verhalen worden gebundeld op de website van ‘Gezichten van Vrijheid’ (www.gezichtenvanvrijheid.nl), die zal dienen als ‘digitaal vrijheidsmonument’. Daarnaast worden 12 minidocumentaires gemaakt en een lange documentaire met de meest bijzondere verhalen, die tevens naar verschillende toonaangevende filmfestivals zal worden gestuurd. Gezien de vele oorlogen ook nu nog, is het zo belangrijk dat men niet vergeet wat haat doet, wat een oorlog doet, welk leed er is geleden en welke heldendaden er zijn verricht.


Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

 

Delen