abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Gaat u mee op reis?

7 september 2015

Initiatiefnemers Anne Elschot (31 jaar) en Tim Trooster (29 jaar) hebben in 2013 Stichting De Tijdmachine opgericht met als doel het inventariseren van de wensen van ouderen en die vervolgens te verbinden aan concrete activiteiten, projecten en maatjes. Het maakt hierbij niet uit of de ouderen zelfstandig wonen of in een zorginstelling.
De stichting doet dit samen met verschillende bedrijven, organisaties, fondsen en vrijwilligers. Sinds 2015 is er ook een groep ouderen die de stichting adviseert op verschillende gebieden, de ‘Eigen Wijzen’.

Ouderen ontdekken in De Tijdmachine wat ze willen doen
In 2014 is de stichting – met ondersteuning van Fonds Sluyterman van Loo – met het project De Tijdmachine gestart in Amsterdam. In De Tijdmachine zijn ruim 800 ouderen geïnterviewd over hun leven in de jaren ’60 met als doel er achter te komen hoe hun leven eruit zag, wat ze het leukste vonden om te doen en met name wat ze nu nog graag willen doen. Muziek kwam als belangrijkste thema naar boven. Niet alleen plaatjes draaien, maar vooral livemuziek en interactie zoals vroeger in de kroeg of in de dancing. Dat leidde onder andere tot het project ‘Gouwe Ouwe’, ouderwets genieten op livemuziek van toen.

Gouwe Ouwe is dé muziekactiviteit voor ouderen
Gouwe Ouwe is een ouderwets gezellige middag of avond; een reis naar de jaren ’60. De huisband speelt alle grote hits van The Beatles tot Johnny Jordaan. Er is geen vast programma, de muzikanten spelen in op wat er in de zaal gebeurt. Zo is ieder feestje uniek!
Bij Gouwe Ouwe staat contact centraal. Er wordt samen gezongen, gedanst én gesjanst. Net zoals toentertijd in de kroeg op het Rembrandtplein in Amsterdam of de Oude Veiling in Aalsmeer. Vrijwilligers voorzien de ouderen graag van een hapje en een drankje en zijn zeker te porren voor een dansje. Om extra in de sfeer te komen, neemt de stichting een decor en aankleding mee. Tussen de oude tafelkleedjes, zoute sticks, originele oude kranten, magazines en platenhoezen waant men zich helemaal in de jaren ’60.

Mede door de steun van Fonds Sluyterman van Loo kan Gouwe Ouwe voor slechts € 300 per woonzorgcentrum worden geboekt. Wilt u Gouwe Ouwe boeken voor uw woonzorgcentrum of kent u iemand in een woonzorgcentrum die wel te porren is voor een feestje? Neem dan contact op met Stichting De Tijdmachine. Wees er snel bij, Gouwe Ouwe is nog maar een paar keer te boeken.

Gaat u mee op reis?
Klik hier voor een sfeerimpressie.
Klik hier voor meer informatie over Stichting de Tijdmachine.

Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

Delen