abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan

27 april 2015

Negen jaar lang heb ik met heel veel plezier deel uit mogen maken van het college van regenten van Fonds Sluyterman van Loo. De afgelopen negen jaren hebben een ongekende variatie aan creatieve, mooie, hartverwarmende projecten, goede doelen en enthousiaste contacten laten zien. Wat gebeurt er in Nederland veel moois om het welzijn van ouderen te verbeteren. Onze eigen themaprogramma’s waar ik er drie van heb mogen meemaken, hebben een ongekend groot bereik gehad en veel blijdschap losgemaakt bij zowel deelnemers als begeleiders.

Naast mijn werk in de wetenschap en zorg ondervond ik altijd veel inspiratie aan het werken met alle deskundigen in ons college en met het bijzonder georganiseerde, betrokken bureau. Deze fijne samenwerking ga ik echt missen.

Volgend jaar bestaat Fonds Sluyterman van Loo 100 jaar en ik vermoed zomaar dat fondsen zoals ons fonds de komende jaren wellicht zelfs harder nodig zullen zijn om hier en daar lichtpuntjes te mogen bieden. Ook na mijn vertrek zal ik een warm pleitbezorger blijven van aandacht voor het welzijn van ouderen en voor solidariteit tussen de generaties. In tijden dat alles verandert en wij mee veranderen, soms tegen wil en dank, wil ik graag wijzen op de uitspraak van de cabaretière Claudia de Brey over terugkijken en vooruitkijken en die dus eigenlijk gaat over de zingeving van het ouder worden: ‘Als het verleden niets zou betekenen voor het heden, wat betekent dan het heden voor de toekomst?’

Prof. dr Sophia de Rooij

Delen