abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

De Pronkkast

2 mei 2016

De wereld van ouderen wordt kleiner door het afnemen van mobiliteit. En als je weinig meemaakt is er ook minder om te delen of het blijft bij dezelfde verhalen die al zo vaak zijn verteld. Stichting Blauwlicht besloot voor de bewoners van wooncentra een meubel te maken, waaraan van alles te zien en te beleven valt, waar nieuwe verhalen en herinneringen opgeroepen worden, waar je naar toe kunt als je kinderen en kleinkinderen op bezoek komen.

Het resultaat is de Pronkkast, een kleurrijke kast met kunstvoorwerpen, geluidsfragmenten en een waaier met prikkelende vragen over het thema THUIS. Kunstdocenten gaan rondom dit thema met de bewoners aan de slag. Door middel van een bepaalde methodiek halen zij onvermoede verhalen naar boven, die door de deelnemers worden vormgegeven. Zij schilderen, maken fotocollages, zingen, schrijven en vertellen verhalen. De resultaten worden tentoongesteld en komen deels in de kast.

Het project De Pronkkast heeft met veel succes gedraaid in twee zorgcentra. Momenteel zijn de projectleiders bezig met een tweede aanvraagronde waarin ze nog veel meer centra willen bereiken. Op www.blauwlicht.org vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden om mee te doen.

Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

Delen