abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Afscheid van Arthur Modderkolk, regent van 2002-2014

27 april 2015

Per 31 december 2014 is de heer Arthur Modderkolk opgevolgd door de heer Willem Koelewijn. De heer Modderkolk vertrok na een periode van 12 jaar uit het College van Regenten. Voor nieuwe bestuursleden is de statutaire benoemingstermijn inmiddels gesteld op maximaal 8 jaar. Hij blikt kort terug:

“De twaalf jaar zijn omgevlogen. Een boeiende en mooie tijd, waarin Fonds Sluyterman van Loo is uitgegroeid tot een gezaghebbend fonds, dat een voorhoederol vervult in het initiëren en subsidiëren van projecten op het terrein van het welzijn van ouderen. In deze periode heb ik drie voorzitters en drie penningmeesters meegemaakt, en één secretaris. De laatste – Koeno Sluyterman van Loo – heeft in zijn functie van secretaris-directeur een grote rol gespeeld in deze ontwikkeling. Als ideeénmaker, vernieuwer en verbinder heeft hij ons fonds op een gezaghebbend plan gebracht.

Ik ben trots op ons fonds dat agendasettend en trendsettend opereert in zijn thematieken en aanpak. Thema’s die er toe doen, zoals Kracht van Ouderen, Levenskunst en Vitaliteit ontmoet Kwetsbaarheid. Vele tientallen projecten zijn door deze aanpak uit de samenleving naar voren gekomen en tot uitvoering gebracht.
Ik heb ervan genoten om de voorbereidingscommissies van een tweetal thema’s te mogen voorzitten. Ook de vergaderingen van het college van regenten (we blijven ons bestuur zo intern toch maar noemen, als eerbetoon aan onze voorgangers) waren inspirerend en plezierig. Werkbezoeken en symposia rond de projecten verdiepten het inzicht. Ook de samenwerking met Stichting RCOAK was stimulerend.

Ik heb in de afgelopen twaalf jaar veel mogen ontdekken over wat mensen met passie voor welzijn van ouderen willen en kunnen tot stand brengen. Daar een bijdrage aan leveren door als fonds daarop in te spelen is een voorrecht.”.

Mr drs Arthur Modderkolk

Delen