abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

Long live Arts congres in London: het sleutelwoord is co-creatie

21 oktober 2014

Als het congres Long live Arts vorige week in Londen één ding heeft duidelijk gemaakt is het wel dat ‘inclusief denken’ steeds ons uitgangspunt moet zijn. En dat dit enerzijds niet eenvoudig is en anderzijds ook weer wel.

Voor het Europese congres op 21 en 22 mei in Den Haag betekent dit dat we uitdrukkelijk ouderen een plaats willen geven in het programma. Voor verbonden kunstprojecten waar ook in Europa betekent dit dat zij zoveel als mogelijk voor èn door ouderen zijn.

In hun workshop leggen Dominique Willaert en Bie Hinnekint uit Gent het begrip ‘inclusief denken’ uit: ‘Je moet eerst luisteren zonder te onderbreken, zodat je vertrouwen op kunt bouwen bij de ouderen voor wie je van betekenis wilt zijn. En daarna moet je aansluiten.’ Zo organiseren zij dansmiddagen op zondagmiddag in Gent. Dit sluit prachtig aan bij een oude, maar bijna vergeten traditie. Door de ouderen te vragen zelf grammofoonplaten mee te nemen leerden zij van hen welke muziek voor hen dierbaar was. Co-creatie is het sleutelwoord.

Zie voor informatie over het Europese Long live Arts congres op 21 en 22 mei 2015 in Den Haag www.longlivearts.eu. Op de website kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Delen