abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

5 Interviews over Akerendam en 100 jaar Fonds Sluyterman van Loo, deel 5

19 september 2016

De vogeltjes zaten op zijn hoofd. En de vlindertuin was schitterend. Rinus Schults (91) is dankzij Stichting Gouden Dagen samen met twee medebewoners van woonzorgcentrum Wester- heem naar Orchideeën Hoeve in Luttelgeest geweest. En al was het uitstapje al een paar jaar geleden, de Heemskerker is er nu nog vol van.

Het idee achter Gouden Dagen is heel simpel. De wens van een oudere wordt vervuld met behulp van sponsorwerving. Dat kan een bezoekje aan een winkel zijn tot een compleet verzorgde dag bij KLM op Schiphol. De wensen worden in speciale bomen gehangen die vaak in woonzorgcentra staan.

De vermogensfondsen Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK staan aan de wieg van deze formule. Zij vonden dat er te weinig aan het welzijn van ouderen werd gedaan en namen in 2009 het initiatief tot de oprichting van Gouden Dagen. De fondsen droegen jarenlang bij aan de financiering van de wensen, maar sinds dit jaar moet de organisatie zijn eigen broek ophouden.

En daar komt directeur Jan Romme in beeld. Als directeur van het Nationaal Ouderenfonds sprak hij aan het begin al met de directeuren van de beide fondsen over het ouderenwelzijn. Hem werd vorig jaar gevraagd of het ouderenfonds de Gouden Dagen wilde adopteren. Dat wilde hij wel, maar het viel samen met zijn afscheid na zestien jaar van het ouderenfonds. Romme zag een grote uitdaging om de Gouden Dagen als zelfstandig instituut succesvol te laten zijn en werd directeur van de stichting. ,,Ik heb een groot netwerk.’’ ->

 

Delen