abonneer op nieuwsbrief
Volg ons op    Facebook     Linkedin
mijn account
Contact  •  English Summary  •  A A A

Nieuwsbericht

1-2tjes: Dans voor jong en oud

7 mei 2014

In JO! hebben jong en oud kennis gemaakt met dans door het project 1-2tjes.
“De dansers, ouderen en de docenten waren erg betrokken, het duet was mooi. Het was leuk dat het duet over samenwerking ging en we later gingen dansen met de ouderen” aldus Evert uit 5 VWO van het Mgr. Frencken College.

Dans als bindmiddel
In het project JO! zijn ouderen en jongeren samengebracht met dans als bindmiddel. In onze samenleving zijn verbale communicatie en het geschreven woord de voornaamste communicatiemiddelen. Een taal die in hoge mate trendgevoelig is en razendsnel fluctueert wat tot spraakverwarring leidt tussen jong en oud. Moderne dans is de kunstvorm bij uitstek om een nieuwe toenadering tot stand te brengen tussen de generaties, de taal van het lichaam is universeel.

1-2tjes zijn dansduetten van professionele dansers, waar de jongeren en ouderen aan drie zijden omheen zitten. Na afloop wordt er gesproken over de inhoud van het duet. Ouderen en jongeren gaan in een workshop aan de slag met thematieken uit het duet: samenwerking en vertrouwen.
Daarnaast levert dans natuurlijk ook een positieve bijdrage aan de fysieke gesteldheid.

De Stilte danst de 1-2tjes niet enkel voor ouderen en jongeren. Jaarlijks presenteert het gezelschap ruim 500 duetten op scholen, (zomer)festivals en in theaters, verzorgingshuizen en buurthuizen.

Klik hier voor de trailer 1-2tjes.

Meer projecten
Klik hier voor meer informatie over andere projecten die door Fonds Sluyterman van Loo zijn ondersteund.

 

Delen